torsdag 11 februari 2010

Det finns plats för dig

Idag har jag undervisat på bibelskolan, det gick jättebra. Hade en grymt bra morgon. Vaknade med en sådan entusiasm på framtiden, lycklig att få bygga framtiden i Stockholms församlingar.


Sen satt jag, min fru, pastor Jeff och Johannes och åt injera. Vi satt och pratade om hur olika man är om man kommer från USA eller Sverige. Samtidigt är ju de sydeuropeiska och latinamerikanska kulturerna ganska lika egentligen, båda har varit väldigt influerade av katolska rötter och vi har liksom blivit invaderade i många år av spanjorer.


Det är så kul att se att majoriteten av Europa är så mycket mer, mycket mer patriotiska och konservativa och ibland mera gudsfruktiga. Det är även så att man bedöms för vilken person man är beroende på din karaktär som människa mer än om du har den rätta klädstilen och följer de senaste trenderna.


Vi växer upp mer och mer i ett multikulturellt samhälle med olika nationaliteter och kulturer.


Jag kom att tänka på en man som kom till mig under All Nations Café, han sa; Det här är verkligen en internationell församling. Här känner jag mig hemma. Jag är inte svensk men här känner jag att alla får plats.


Precis! Och det är det vi vill, att alla ska få plats oberoende om man är från Somalia, Indien, svensk eller från Cocca i Ecuador


Jag tror att det är en Gudsrikes princip att alla ska få plats, oavsett vem man är så ska man få plats i gudsrike om man vill.