onsdag 30 september 2009

Småklantig

Märklig situation jag var med om imorse. En taxi skulle hämta mig 4;35 för att köra mig till flygplatsen här i Budapest. Jag går upp och gör mig redo att åka, då säger personalen i det lilla motellet att klockan bara är 3 på morgonen. Glömde ställa klockan.

Inatt tog jag en promenad var lite små hungrig men det fanns inget ställe som tog euro eller kort.
Hade liknande problem med taxin på morgonen, och ingen automat tog mitt kort. Tills slut på flygplatsen hittade jag en sån där som man växlar pengar på. Hon frågar hur mycket jag vill växla jag säger att jag behöver ca2500 ft det är cirka 12 euro, men hon tror jag menar att jag växla 2500 euro!!! Abooo.. Tillslut växlar jag ändå 170 dollar till ft.. Galet fråga mig inte hur det gick till. När jag får pengarna i handen. Då fattar jag inte att jag har fått 25000ft detta är ca 1200kr. Jag går till taxin och ska betala, jag ska bara ge honom 2500ft. Men när jag ger honom pengar då tittar han bara förvånat på mig. Jag håller på att ge 25 tusen inte 2500. Skilnaden är tusen spänn. Men detta var en ärlig ungersk äldre man.
Hjälp mig, alltså valutor. Nu sitter jag och dricker kaffe och en macka som kostade mig 2100ft typ 120kr skitdyrt. Välkomen till väst Walter. I Bulgarien dricker du kaffe och en macka för 7kr. Nu ska ta det lugnt läsa min bibel och försöka glöma hur klantig man kan vara..