måndag 20 april 2009

Morgonandakt, grill och film

Igår kväll var vi iväg och bowlade Mattias Edlund vann. Andra omgången satte Lisa Edlund alla på plats genom att vinna, totalt överlägsen alla oss andra. Efter det åkte vi hem för att kolla på en action film.
Idag ska jag och Mattias lyfta lite skrot. Alla andra är lediga idag. Har en liten idé om att grilla idag, senare på eftermiddagen.

Jag och Linda hade vår morgon andakt, då vi samtalade om hur viktigt det är att barnen är med och ser att Jesus gör så mycket under. Det är så normalt för våra barn att när man är sjuk då ber man till Jesus för att bli frisk. Moses eller Milo, de kommer till mig nästan jämt när de mår dåligt av något symptom "pappa, pappa jag har ont här, kan du inte be för mig" efter en kort men trosfylld bön säger mina barn "tack nu är det onda borta". Då avslutar vi med att tacka Jesus. Tror att det är så i alla kulturer, jag som växte upp i en katolsk värld blev ändå instruerad om vad tron innebar. Det mest naturliga för mig att är visa min lilla familj vad vi tror på. Sen tror jag på äktheten, att det förmedlar en trygghet. Att leva som man talar. Jag är präst hela tiden av mitt liv, precis som jag är far till mina barn hela tiden. Det är svårt att särdela sig själv, det man är det är man.